ΚΠΕΕ ΚΠΕΕ
Οργάνωση των εξουσιών & αναθεώρηση του Συντάγματος: 20 σημεία για διάλογο


Νέα-Εκδηλώσεις

Έκθεση με θέμα: "Ψηφίδες πολιτικής ιστορίας" Διάρκεια: 11-14 Ιουνίου 2007

11/6/2007

Εγκανιάσθηκε την Δευτέρα 11 Ιουνίου στην Θεσσαλονίκη η Έκθεση Ιστορικών Ντοκουμέντων με θέμα "Ψηφίδες Πολιτικής Ιστορίας", που διοργανώνει το Παράρτημα Θεσσαλονίκης του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας στην Helexpo. Η έκθεση περιλαμβάνει αρχειακό υλικό από την συλλογή  του συγγραφέα -συλλέκτη, Κώστα Νίγδελη.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Επικρατείας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος παρουσία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμου, του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή, του Υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιώργου Ορφανού, του Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθηγητή Γιώργου Τσιότρα, των βουλευτών κκ Δημήτρη Γαλαμάτη, Κώστα Γκιουλέκα, Κώστα Κιλτίδη, Αδάμ Ρεγκούζα, Γιώργο Σαλαγκούδη, εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Στην ομιλία του, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «το δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι μελετώντας την, μπορούμε να αποφύγουμε να επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος. Γιατί εντέλει η ιστορία, στη δημοκρατία τουλάχιστον, δεν είναι τίποτα άλλο από το αποτέλεσμα των αποφάσεων που πήραν – με περισσότερη ή λιγότερη υπευθυνότητα και σοβαρότητα – πολίτες και πολιτικοί». Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Γιώργος Καλαντζής, υπογράμμισε τη σημασία της Έκθεσης για την προβολή της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας και συνεχάρη τη διοίκηση του ΚΠΕΕ για τις πρωτοβουλίες της.

Ο πρόεδρος του ΚΠΕΕ, Γιώργος Ψάλτης, τόνισε στην ομιλία του, μεταξύ άλλων ότι «τα θέματα που καθημερινά προκύπτουν στην πολιτική δεν πρέπει να τα βλέπουμε φωτογραφικά, αλλά σαν ταινία, που έρχεται από το χθες και συνεχίζει στο μέλλον. Χρειάζεται γνώση της ιστορίας των θεμάτων και προβολή των εναλλακτικών πολιτικών στο μέλλον».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΚΠΕΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισήμανε ότι «μεγάλη επιτυχία θα είναι για όλους εμάς, που έχουμε εμπλακεί στο εγχείρημα αυτό, να επισκεφθούν την έκθεση μας οι Θεσσαλονικείς της νεότερης γενιάς. Με όπλο μας τη γνώση του χθες, προχωράμε με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση μπροστά και αποκτούμε ως τοπική κοινωνία νέο χαρακτήρα και ρόλο, στρατηγική στόχευση και πολιτική ευελιξία»


Αποστολή σελίδας με email   Εκτύπωση σελίδας

On Line Ψηφοφορία

think tanks
Πιστεύετε ότι τα "think tanks" πρέπει να ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογίας ή εφηρμοσμένης πολιτικής;