ΚΠΕΕ ΚΠΕΕ
Οργάνωση των εξουσιών & αναθεώρηση του Συντάγματος: 20 σημεία για διάλογο


Α΄ Κύκλος Προγράμματος

Η Ελλάδα, αξιόπιστος διεθνής εταίρος

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στις 2 Μαΐου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, η τέταρτη  ημερίδα «Η Ελλάδα, αξιόπιστος διεθνής εταίρος», της νέας σειράς εκδηλώσεων του ΚΠΕΕ με γενικό τίτλο: «Ελλάδα 2020: Ένα όραμα για την Ελλάδα των Παιδιών του 2000». Ομιλητές ήταν η Υπουργός Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη και ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

  

 

 

Σχεδιάζοντας για τον Πολίτη – Δημόσια Σφαίρα και ΜΜΕ (30/3/2007)

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2007 η τρίτη ημερίδα της νέας σειράς εκδηλώσεων του ΚΠΕΕ με γενικό τίτλο: «Ελλάδα 2020: Ένα όραμα για την Ελλάδα των Παιδιών του 2000» με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας κ. Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Σχεδιάζοντας για τον Πολίτη - Δημόσια Σφαίρα και ΜΜΕ».

Η ομιλία του Υπουργού Επικρατείας ήταν η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση του ΚΠΕΕ μετά τις ομιλίες του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη, της υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττας Γιαννάκου, του Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη, και του Υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιου Νάκου.

Οι βασικοί άξονες του νέου Προγράμματος του ΚΠΕΕ είναι η ανάπτυξη της περιφέρειας, η κοινωνική συνοχή, η επικέντρωση στον πολίτη, η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και ο διεθνής ρόλος της χώρας. Το Πρόγραμμα συνολικά περιλαμβάνει πέντε εκδηλώσεις, μία για κάθε άξονα.

 

Για έναν ισχυρό και συνεκτικό κοινωνικό ιστό (22/3/2007)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2007 η δεύτερη ημερίδα της νέας σειράς εκδηλώσεων του ΚΠΕΕ με κεντρικό θέμα «Για ένα ισχυρό και συνεκτικό κοινωνικό ιστό» με κεντρικούς ομιλητές την Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Μαριέττα Γιαννάκου, τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Σάββα Τσιτουρίδη, και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιο Νάκο.

Οι εκδηλώσεις του ΚΠΕΕ πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του νέου Προγράμματος του Κέντρου υπό τον γενικό τίτλο «Ελλάδα 2020: Ένα όραμα για την Ελλάδα των Παιδιών του 2000», και με αντικείμενο ζητήματα πολιτικής μακροχρόνιας προοπτικής.

 


Σταθερά θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη (7/3/2007)

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία, την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2007 η πρώτη ημερίδα της νέας σειράς εκδηλώσεων του ΚΠΕΕ με γενικό τίτλο: «Ελλάδα 2020: Ένα όραμα για την Ελλάδα των Παιδιών του 2000», με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργο Αλογοσκούφη και θέμα: «Σταθερά θεμέλια για οικονομική ανάπτυξη».

Η επιλογή των θεμάτων προβληματισμού βασίστηκε στο γνωσιακό τους περιεχόμενο, την σημαντικότητά τους, καθώς και την δυνατότητα ανάλυσης και σχεδιασμού δράσης από την σκοπιά της δημόσιας πολιτικής. Οι παρεμβάσεις ομαδοποιούνται σε πέντε βασικούς άξονες, οι οποίοι αντανακλούν αντίστοιχες στρατηγικού χαρακτήρα περιοχές προβληματισμού για το μέλλον της χώρας μας, και είναι οι εξής: η ανάπτυξη της περιφέρειας, η κοινωνική συνοχή, η επικέντρωση στον πολίτη, η ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και ο διεθνής ρόλος της χώρας. Προγραμματίζονται πέντε εκδηλώσεις, μία για κάθε άξονα.
Η σειρά των εκδηλώσεων θα κλείσει με μια ειδική ημερίδα, με θέμα «Επονομάζοντας την Ελλάδα του 2020».

Το Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας αποτελεί το παλαιότερο ερευνητικό και επιμορφωτικό σωματείο της χώρας. Στόχος του είναι να προωθεί και να διαμορφώνει πολιτική σκέψη για τον άνθρωπο του 21ου αιώνα. Ένας από τους βασικούς τομείς ενδιαφέροντος του Κ.Π.Ε.Ε. είναι η συμβολή στην ανάπτυξη προβληματισμού και διαλόγου για μια στρατηγική κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης μακροχρόνιας προοπτικής.

Διαβάστε την Ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Γιώργου Αλογοσκούφη
Διαβάστε τον Χαιρετισμό του Προέδρου του ΚΠΕΕ, κ. Γιώργου Ψάλτη
Δείτε σχετικά δημοσιεύματαΑποστολή σελίδας με email   Εκτύπωση σελίδας

On Line Ψηφοφορία

think tanks
Πιστεύετε ότι τα "think tanks" πρέπει να ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογίας ή εφηρμοσμένης πολιτικής;