ΚΠΕΕ ΚΠΕΕ
Οργάνωση των εξουσιών & αναθεώρηση του Συντάγματος: 20 σημεία για διάλογο


Νέα-Εκδηλώσεις

Ειδική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα" από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΕΚΟ

11/11/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΗ υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά θα μιλήσει σε ειδική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα», η οποία διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΕΚΟ τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008 στο Ζάππειο Μέγαρο (ώρα 18.00).
Η ΔΕΥΚΟ υλοποιεί το έργο «Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας στη Βόρεια και Ανατολική Αθήνα», στο πλαίσιο του Β’ Κύκλου της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.
Στην εκδήλωση θα συζητηθούν ζητήματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, κοινωνικής οικονομίας, και θα παρουσιασθούν κοινωνικές επιχειρήσειε που ιδρύθηκαν από ομάδες γυναικών στο πλαίσιο του προγράμματος.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΕΚΟ συμμετέχουν επιστημονικοί και τεχνολογικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας στόχου: Σύνδεσμος Βόρειας και Ανατολικής Αθήνας, ΕΜΠ/Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, Asset Τεχνολογική, Δημοτικό ΚΕΚ Χολαργού, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.
Η ιδέα υλοποίησης του έργου στηρίζεται στον καινοτόμο μηχανισμό της Εικονικής Θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, η οποία θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες όσον αφορά την ενημέρωση, κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη των νέων γυναικών - επιχειρηματιών για την ίδρυση των νέων επιχειρήσεων, καθώς και την υποστήριξη στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους που είναι και τα πιο σημαντικά για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.
Το έργο εντάσσεται στον άξονα 2 «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος», μέτρο 2.2 «Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας» και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το 25% από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας).


Αποστολή σελίδας με email   Εκτύπωση σελίδας

On Line Ψηφοφορία

think tanks
Πιστεύετε ότι τα "think tanks" πρέπει να ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογίας ή εφηρμοσμένης πολιτικής;