ΚΠΕΕ ΚΠΕΕ
Οργάνωση των εξουσιών & αναθεώρηση του Συντάγματος: 20 σημεία για διάλογο


Νέα-Εκδηλώσεις

Ημερίδα Απολογισμού για την Κοινωνική Οικονομία (25-11-2008)

25/11/2008

Πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η ειδική Ημερίδα με θέμα «Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα», η οποία διοργανώθηκε από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΕΚΟ στο Ζάππειο Μέγαρο. Στην εκδήλωση μίλησε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία αναφέρθηκε στην κοινωνική οικονομία, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και τη γενικότερη πορεία του προγράμματος Equal.
Η Ημερίδα σηματοδότησε τη λήξη της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΔΕΥΚΟ, η οποία υλοποίησε το έργο «Δίκτυο Υποστήριξης Επιχειρήσεων Κοινωνικής Οικονομίας στη Βόρεια και Ανατολική Αθήνα», στο πλαίσιο του Β’ Κύκλου της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας Equal.
Στη συζήτηση παρέστησαν και χαιρέτισαν ο Ερωτόκριτος Νεόφυτος, Πρόεδρος της ΔΥΕΚΟ, ο Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος Εθνικού Κέντρου Επαγγελματικού Προσανατολισμού, η Αγγέλα Φραντζεσκάκη, Πρόεδρος Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών ‘Παναθηναϊκή’, ο Γιώργος Ψάλτης, Πρόεδρος Κέντρου Πολιτικής Ερευνας και Επικοινωνίας, με συντονιστή τον Παύλο Καμάρα, διευθυντή Συνδέσμου 21 ΟΤΑ Β.Α. Αθήνας.
Στο πλαίσιο της ημερίδας, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου της ΔΥΕΚΟ από τον Στυλιανό Ανδρεάδη (Εμπειρογνώμονα της Asset Τεχνολογική) και τον Γιώργο Κουκλάκη (Υπεύθυνου έργου Α.Σ. ΔΥΕΚΟ). Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα γυναικείας επιχειρηματικότητας, κοινωνικής οικονομίας, και παρουσιάστηκαν οι κοινωνικές επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν από ομάδες γυναικών στο πλαίσιο του προγράμματος.
Στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΔΥΕΚΟ συμμετέχουν επιστημονικοί και τεχνολογικοί φορείς, καθώς και εκπρόσωποι της ομάδας στόχου: Σύνδεσμος Βόρειας και Ανατολικής Αθήνας, ΕΜΠ/Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών, Asset Τεχνολογική, Δημοτικό ΚΕΚ Χολαργού, Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών «Παναθηναϊκή», Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας.
Η ιδέα υλοποίησης του έργου στηρίζεται στον καινοτόμο μηχανισμό της Εικονικής Θερμοκοιτίδας επιχειρήσεων κοινωνικής οικονομίας, η οποία παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες όσον αφορά την ενημέρωση, κατάρτιση και συμβουλευτική υποστήριξη των νέων γυναικών - επιχειρηματιών για την ίδρυση των νέων επιχειρήσεων, καθώς και την υποστήριξη στα δύο πρώτα χρόνια της λειτουργίας τους που είναι και τα πιο σημαντικά για την εξασφάλιση της βιωσιμότητάς τους.
Το έργο εντάσσεται στον άξονα 2 «Ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πνεύματος», μέτρο 2.2 «Ενίσχυση της Κοινωνικής Οικονομίας» και ο συνολικός του προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,24 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 75% χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το 25% από εθνικούς πόρους (Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας).


Αποστολή σελίδας με email   Εκτύπωση σελίδας

On Line Ψηφοφορία

think tanks
Πιστεύετε ότι τα "think tanks" πρέπει να ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογίας ή εφηρμοσμένης πολιτικής;