ΚΠΕΕ ΚΠΕΕ
Οργάνωση των εξουσιών & αναθεώρηση του Συντάγματος: 20 σημεία για διάλογο


Νέα-Εκδηλώσεις

OIKONOMIA 2011+

25/5/2011

2Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 στις 6.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, η εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε το ΚΠΕΕ με θέμα «Οικονομία 2011 +».

Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος και συμμετείχαν οι κ.κ. Γιάννης Παπαθανασίου, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Παναγής Βουρλούμης, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ και Γιάννης Στουρνάρας, γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Ο κ. Παπαθανασίου επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι δεδομένης της δυσκαμψίας στη Δημόσια Διοίκηση και των περιορισμένων δυνατοτήτων παραγωγής έργου σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και συναίνεση τουλάχιστον ως προς τις διαδικασίες για την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Ο κ. Στουρνάρας πρότεινε να περιληφθεί στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου ο αγροτικός τομέας κάτι που, όπως είπε, αν συμβεί μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της καλλιεργήσιμης γης κατά 20 %. Ο ίδιος τόνισε ότι μπορεί οι ιδιωτικοποιήσεις να γίνουν τώρα σε χαμηλές χρηματιστηριακά τιμές, αλλά με τα έσοδα μπορούμε να αγοράσουμε κρατικά ομόλογα επίσης σε χαμηλότερες τιμές από τις ονομαστικές.

Ο κ. Βουρλούμης υπογράμμισε ότι η οικονομία δεν αντέχει το βάρος του ενός εκατομμυρίου και πλέον υπαλλήλων του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Τόνισε ακόμη ότι αντιμάχονται τις αλλαγές τα συμφέροντα που κινδυνεύουν από αυτές, καθώς και ότι για να γίνουν μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να αλλάξει η δημόσια διοίκηση. Ακόμη και αν τα κόμματα συναινούσαν, θα έμεναν στις καλές προθέσεις γιατί η διοίκηση «καίγεται» μόλις ανεβάσει στροφές, ανέφερε χαρακτηριστικά.Αποστολή σελίδας με email   Εκτύπωση σελίδας

On Line Ψηφοφορία

think tanks
Πιστεύετε ότι τα "think tanks" πρέπει να ασχολούνται με ζητήματα ιδεολογίας ή εφηρμοσμένης πολιτικής;